Klassieke Ayurvedische massages uitleg

Klassieke Ayurvedische massages uitleg.

Afhankelijk van de anamnese en de polsdiagnose wordt de behandeling en de kruidenolie bepaald. Het verschilt dus per persoon.
Het belangrijkste is dat de weefsels, het bloed, lymfe èn energie blijven stromen. Daar waar het stagneert ontstaan ziektes.
We kennen allemaal wel dat moment dat je je niet lekker voelt, maar er geen aanwijsbare oorzaak is. Toch is dit alleen al een signaal om een massage te ondergaan. Immers kent de Ayurveda 6 stadia van het ziek worden of zijn. Zeer waarschijnlijk zijn de afvalstoffen (ama) in je lichaam te hoog en dienen ‘losgemaakt’ en afgevoerd te worden. (Detox).
Als je een afwachtende houding aanneemt kan het zijn dat de klachten toenemen en een ziekte zich manifesteert.
Het is dus beter om de ziekte voor te zijn.
Overigens geldt dit ook voor allen onder ons die stressvol leven. Het is een feit, dat stress ziek maakt. Ik kan je helpen ont-stressen met de juiste kruidenolie.

De massages zijn toepasbaar bij verschillende kwalen, als bijv. huidziekten, spierspanningen, hoofdpijnen, reuma, burnout, stress etc.
Uiteraard ook uitermate geschikte als ontspanningsmassage.
Contra-indicaties:

 

  • zwangerschap
  • kanker

Er zijn tal van situaties en omstandigheden denkbaar die gebaat zijn met Ayurvedische aanpak, in vorm van massages en eventueel een consult bij een Ayurvedisch arts. Die arts kan middels een uitgebreid onderzoek bepalen of er meer nodig is, als bijvoorbeeld een voedingsadvies.
Want in de Ayurvedische Geneeskunde is je voeding je medicatie!
Ik kan je hierin desgewenst op weg helpen.

N.B. Bij de Ayurvedische massages is het naakte lichaam afgedekt met handdoeken. Alleen de plaatsen die gemasseerd worden, zijn vrij van de handdoeken.
Ik werk integer en met respect voor jou. En dat respect dient wederzijds te zijn. Bij onzedelijk gedrag wordt ten allen tijde aangifte gedaan.